Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області 05 cерепня 2024 року взяло  участь у роботі виїзного семінару за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Земельне законодавство України у воєнний час» для працівників апарату ради територіальної громади, її структурних підрозділів, старост старостинських округів, депутатів ради, який відбувся в смт Холми Корюківського району Чернігівської області, організований Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації.

Як повідомив начальник відділу землеустрою, використання та охорони земель Ігор Пузан, до роботи семінару долучилися 9 представників апарату виконкому ради, старост старостинськиї округів, депутатського корпусу територіальної громади.

Слухачі ознайомилися із вимогами статті 37 Закону України «Про охорону земель» щодо можливості розорювання кормових угідь. Також вони  розглянули формування земельних ділянок шляхом поділу та об’єднання раніше сформованих земельних ділянок, які перебувають у власності або користуванні, без зміни їх цільового призначення здійснюються за технічною документацією із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок. Обговорили питання пов’язані з реалізації спадкового права на земельну частку (пай) у відповідності до вимог статті 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділінок власникам земельних часткок (паїв)».

Аудиторії було передано електронний примірник «Особливості приватизації земельних ділянок під час дії воєнного стану».