Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області 22 березня 2023 року взяло участь в роботі семінару за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації для працівників державних адміністрацій, апаратів виконкомів рад територіальних громад, старост старостинськиї округів «Новели земельного законодавства України. Питання ефективного управління та розпорядження об’ктами комунальної власності» (форма навчання – дистанційна, платформа ЗХС), який відбувся в м. Чернігові і був  організований  Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації.

Як повідомив начальник відділу землеустрою, використання та охорони земель Ігор Пузан, до роботи дистанційного семінару на тему: «Передача земель комунальної власності у власність, надання їх у постійне користування та оренду. Оренда земельних ділянок сільськогосподарського призначення та охорона земель» долучилися 23 представники  апаратів державних адміністрацій та виконкомів рад територіальних громад, старостинських округів.

Слухачі ознайомилися з новелами земельного законодавства, зокрема Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель» та щодо порядку оформлення спадкового права на землю, в тому числі на земельні паї.

Презентовано електронну методичну збірку «Дотримання норм законодавства органами місцевого самоврядування при передачі земель комунальної власності у власність, надання в постійне користування та оренду».